Thaimaalainen kanasalaatti saa potkua vahvoista mausteista ja valmistuu nopeasti.
Neljälle, 25 minuuttia
Ainesosat:
1,5 dl limemehua
¾ dl kalakastiketta
1 rkl ruokosokeria
2 tl Srirachaa tai muuta thaimaalaista chilikastiketta
½ tl katkaraputahnaa, jos saatavilla
½ tl mustapippuria
2 dl kanalientä
500 g kanan jauhelihaa
1,5 tl maapähkinä- tai auringonkukkaöljyä
2 salottisipulia
2 rkl sitruunaruohosilppua
1 pieni chili
2 rkl mintunlehtisilppua
2 jäävuorisalaattiakevät- tai ruohosipulia
Valmistusohje:
1. Sekoita limemehua, kalakastiketta, sokeria, Srirachaa, katkaraputahnaa ja pippuria kulhossa, kunnes sokeri sulaa.
2. Paista jauhelihaa pannulla ja möyhennä puulastalla. Lisää kanaliemi ja paista kypsäksi. Liemi saa haihtua lähes kokonaan.
3. Kuumenna maapähkinäöljy toisella pannulla ja lisää silputut salottisipulit, sitruunaruoho ja chili. Kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
4. Lisää jauhelihan joukkoon kastike, jonka sekoitit kohdassa 1. Lisää sekaan yrttisilppu.
5. Irrota jäävuorisalaateista isot lehdet ja muotoile ne kupeiksi. Täytä kanaseoksella.
6. Koristele ruohosipulilla tai kevätsipulin varsilla. Tarjoile.
Ravintosisältö
285 Kaloria25 G Proteiinia11 G Hiilihydraattia6 G Sokeria16 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 4 G1 G Kuitua0,9 G Suolaa