Suklaakuorrutetut banaanidonitsit

Suklaakuorrutetut banaanidonitsit valmistetaan uunissa donitsivuoassa. Se vähentää huimasti kaloreiden määrää.

10 annosta, valmistusaika 50 minuuttia

Banaanidonitsit

1,2 dl mantelijauhoja

1,2 dl tapiokatärkkelystä

1 rkl arrowjuurijauhetta

0,8 dl kookospalmusokeria

2 tl leivinjauhetta

¼ tl kanelia

¼ tl muskottia

hyppysellinen suolaa

1 iso muna

1 iso banaani

1 tl vaniljauutetta

0,6 dl oliiviöljyä

0,6 dl makeuttamatonta mantelimaitoa

Kuorrute

0,8 dl kookosöljyä

0,6 dl kaakaojauhetta

2 rkl hunajaa

hyppysellinen suolaa

1 tl vaniljauutetta

Tarjoiluun

2 seesamipatukkaa, murskattuna

2−3 rkl pähkinämurskaa

Valmistusohjeet:

  1.  Donitsit: Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Öljyä donitsivuoka. Sekoita jauhot, tärkkelys, arrowjuuri, kookosruokasokeri, leivinjauhe, mausteet ja suola isossa taikinakulhossa.
  2.  Vatkaa muussattu banaani, muna, vaniljauute, oliiviöljy ja mantelimaito keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä sitten jauhoseokseen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikinaa 10 donitsimuottiin niin, että ne jäävät noi 1/3 vajaiksi. Aseta donitsivuoat uunipellille ja paista 15−18 minuuttia kunnes donitsit ovat kypsiä. Kun leivonnaiset ovat viilentyneet siirrä ne uuniritilälle kuorruttamista varten.
  4. Kuorrute: Yhdistä kaikki ainekset paitsi vaniljauute kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeän tasaista. Anna hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon sitten vanilijauute.
  5. Ennen tarjoilua sirottele ensin seesamipatukkamurut ja pähkinämurska donitsien päälle ja lorottele sitten perään kuorrute.

Ravintosisältö/annos

283 kaloria

3,9 g proteiinia

27,1 g hiilihydraatteja

6,6 g sokeria

19,4 g rasvaa

josta tyydyttynyttä 8,5 g

3,1 g kuitua

0,2 g suolaa

Tilaa Fit!

Kokeile myös:

Suklaakuorrutettu hirssikakku

Suklaavadelma-chiavanukas

Suloiset raakasuklaakupposet

 

 

Teksti Stockfood/Tekstikuva
Kuvat Stockfood/Tekstikuva