Voit käyttää chiavanukkaaseen myös muita marjoja.

Suklaavadelma-chiavanukas

Suklaan makeus ja vadelman raikkaus yhdistyvät pehmeässä chiavanukas-jälkiruoassa.

6 annosta, valmistusaika 15 minuuttia, 0dotusaika 8,5 tuntia

Ainesosat:

2,5 dl vadelmia (säästä muutama marja koristeluun)

2 rkl agavesiirappia

2,4 dl chiansiemeniä

6,25 dl kevytmaitoa, myös erilaiset kasvismaidot käyvät

300 g vähärasvaista luonnonjogurttia

3 rkl kaakaojauhetta

2 rkl tummaa suklaata raasteena

Valmistuohjeet:

  1. Soseuta marjat ja 1 rkl agavesiirappia tehosekoittimessa. Purista seos siivilän läpi kulhoon.
  2. Sekoita chiansiemenet, maito, jogurtti ja loput agavesiirapista keskenään. Peitä seos ja anna tekeytyä 30 minuuttia huoneenlämmössä. Sekoita sitten seos tasaiseksi ja kumoa puolet chiavanukkaasta vadelmapurén joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Siivilöi kaakaojauhe jäljelle jääneeseen chiavanukkaaseen. Sekoita tasaiseksi. Jos vanukas ei ole tarpeeksi notkeaa, lisää loraus maitoa.
  4. Jaa ensin puolet kaakaovanukkaasta annoskulhoihin. Lisää päälle vadelmavanukas ja lopuksi vielä loput kaakaovanukkaasta. Peitä kulhot ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Koristele ennen tarjoilua ylijääneillä vadelmilla ja suklaaraasteella.

Ravintosisältö/annos

262 kaloria

15,7 g proteiinia

27,9 g hiilihydraatteja

7,3 g sokeria

12.9 g rasvaa

josta tyydyttynyttä 3,1 g

12,5 g kuitua

0,09 g suolaa

Tilaa Fit!

Kokeile myös:

3 x helppo ja pirteä smoothiebowl

Vastustamaton kevyt brownie sulaa suussa

 

Teksti Stockfood/Tekstikuva
Kuvat Stockfood/Tekstikuva