Suklaan makeus ja vadelman raikkaus yhdistyvät pehmeässä chiavanukas-jälkiruoassa.
6 annosta, valmistusaika 15 minuuttia, 0dotusaika 8,5 tuntia
Ainesosat:
2,5 dl vadelmia (säästä muutama marja koristeluun)
2 rkl agavesiirappia
2,4 dl chiansiemeniä
6,25 dl kevytmaitoa, myös erilaiset kasvismaidot käyvät
300 g vähärasvaista luonnonjogurttia
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tummaa suklaata raasteena
Valmistuohjeet:
- Soseuta marjat ja 1 rkl agavesiirappia tehosekoittimessa. Purista seos siivilän läpi kulhoon.
- Sekoita chiansiemenet, maito, jogurtti ja loput agavesiirapista keskenään. Peitä seos ja anna tekeytyä 30 minuuttia huoneenlämmössä. Sekoita sitten seos tasaiseksi ja kumoa puolet chiavanukkaasta vadelmapurén joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Siivilöi kaakaojauhe jäljelle jääneeseen chiavanukkaaseen. Sekoita tasaiseksi. Jos vanukas ei ole tarpeeksi notkeaa, lisää loraus maitoa.
- Jaa ensin puolet kaakaovanukkaasta annoskulhoihin. Lisää päälle vadelmavanukas ja lopuksi vielä loput kaakaovanukkaasta. Peitä kulhot ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Koristele ennen tarjoilua ylijääneillä vadelmilla ja suklaaraasteella.
Ravintosisältö/annos
262 kaloria
15,7 g proteiinia
27,9 g hiilihydraatteja
7,3 g sokeria
12.9 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 3,1 g
12,5 g kuitua
0,09 g suolaa
Kokeile myös:
3 x helppo ja pirteä smoothiebowl
Vastustamaton kevyt brownie sulaa suussa
Teksti
Stockfood/Tekstikuva
Kuvat
Stockfood/Tekstikuva