Kvinoa-lohikulhon voi koristella villisti.

3 x kulhoruoka kalasta

Trendikkäästä kulhoruoasta eli bowlista saa helposti sekä täyttävän että terveellisen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kvinoa-lohikulho ja wasabimajoneesi

Neljälle

Valmistusaika 45 minuuttia

250 g kvinoaa

2 rkl maapähkinäöljyä

400 g nahatonta lohifileetä

150 g herkkusieniä

80 g kevyttä majoneesia

1 tl wasabitahnaa

1 limetti

1 suippokaali

150 g retiisejä

3 rkl macadamiapähkinöitä

1 kourallinen versoja

suolaa

pippuria

Tee näin:

1. Huuhtele kvinoa. Laita kvinoa kattilaan, lisää 7,5 dl vettä ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

2. Nosta kattila lämmöltä ja anna jäähtyä.

3. Kuumenna 1 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Leikkaa lohi neljään palaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsiksi, muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta.

4. Nosta fileet pannulta ja peitä ne foliolla.

5. Viipaloi sienet. Kuumenna pannu uudelleen. Kippaa pannulle sienet ja ripottele päälle suolaa. Paista kypsiksi, noin 6–7 minuuttia. Nosta lämmöltä.

6. Purista limetistä mehu. Vatkaa majoneesi, wasabi, limetin mehu ja ripaus kuumaa vettä. Musta suolalla ja pippurilla. Kaada pieneen tarjoilukulhoon.

7. Sekoita kvinoa ilmavaksi haarukalla. Jaa kulhoihin ja lisää päälle sienet ja lohi.

8. Suikaloi kaali ja viipaloi retiisit ohuiksi paloiksi. Lisää kvinoan, sienten ja lohen päälle kaali, retiisi, macadamiapähkinät ja vähän versoja. Tarjoile wasabimajoneesin kera.

Kalapyörykät maistuvat myös esimerkiksi kvinoan kera.

Salaattikulho ja kalapyörykät

Neljälle

Valmistusaika 40 minuuttia

300 g turskafileetä paloina (pakasteesta)

1 munanvalkuainen

2 rkl kevytmajoneesia

2 rkl korppujauhoja

2 valkosipulinkynttä

1 kouralinen lehtipersiljaa

2 rkl mustia seesaminsiemeniä

½ tl suolaa

½ tl pippuria

3 rkl pestoa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

2 lehtisalaattia

1 punasikuri

6 pientä terttutomaattia

4 rkl hummusta

2 rkl valkoisia seesaminsiemeniä

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla.

2. Murskaa valkosipulinkynnet. Aja tehosekoittimessa sekaisin turska, munanvalkuainen, majoneesi, korppujauhot, valkosipuli, persilja, mustat seesaminsiemenet, suola ja pippuri. Lisää tarvittaessa vettä, jos taikina on liian tiivistä. Jos taikina on liian vetistä, lisää korppujauhoja.

3. Nosta taikinaa lusikalla ja muotoile siitä palloja kosteiden käsien välissä. Nosta pyörykät pellille etäälle toisistaan.

4. Paista pyörykät kullanruskeiksi, 15–20 minuuttia. Käännä ne puolivälissä paistamista.

5. Sekoita pesto, oliiviöljy, sitruunamehu ja lämmin vesi.

6. Revi salaatti ja punasikuri ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Jaa kulhoihin. Lusikoi päälle kastiketta ja hummusta.

7. Koristele turskapyörykät valkoisilla seesaminsiemenillä. Tarjoile.

Matchariisikulho on pirteä ilmestys.

Matchariisiä ja graavilohta kulhossa

Neljälle

Valmistusaika 45 minuuttia

1 tl matchajauhetta

250 g riisiä

300 g jäisiä edamamepapuja

400 g graavilohta

1 rkl seesamiöljyä

4 isoa retiisiä

2 pientä kurkkua

1 kourallinen vihanneskrassia tai muita versoja

2 kevätsipulia

mätiä tarjoiluun (halutessasi)

Tee näin:

1. Kuumenna 7,5 dl vettä kiehuvaksi. Sekoita joukkoon matchajauhe ja riisi. Peitä kannella ja keitä kypsäksi. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä 15 minuuttia.

2. Höyrytä sulatettuja edamamepapuja siivilässä kiehuvan veden päällä muutama minuutti. Valuta.

3. Kun riisi on jäähtynyt, sekoita se ilmavaksi haarukalla. Jaa kulhoihin.

4. Viipaloi graavilohi paloiksi. Ripottele lohen päälle seesamiöljyä. Silppua retiisi ja kevätsipuli, pilko kurkut ja revi versot.

5. Jaa riisi kulhoihin. Lisää täytteet päälle. Koristele mädillä.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Rakenna lounaskeitto purkkiin

 

Teksti Reseptit StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva Bauer Syndication