Cachapas-maissilettuihin käytetään sekä maissinjyviä että -jauhoja.

3 x suolaiset letut

Letut käyvät ateriasta, kun ne täyttää jollain suolaisella. Kokeile näitä kolmea reseptiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Cachapas eli maissiletut juuston kera

Neljälle, valmistusaika 50 minuutta

600 g maissinjyviä

1 ½ rkl kevyttä ranskankermaa

1,2 dl maissijauhoja

3 rkl suolatonta voisulaa

1 tl suolaa

125 g pekonisilppua

kourallinen pinaatinlehtiä

200 g queso blancoa tai vastaavaa mietoa juustoa

ituja tai versoja

mustapippuria

Tee näin:

1. Yhdistä maissinjyvät, ranskankerma, maissijauho, voisula ja suola tehosekoittimessa. Aja paksuksi taikinaksi.

2. Kuumenna paistinpannu. Viipaloi pekonisuikaleet silpuksi. Kippaa pekonit pannulle ja paista kullanruskeiksi, noin 6–7 minuuttia.

3. Kaada kypsät pekonit lautaselle leivinpaperin päälle valumaan. Jätä pekonirasva pannulle.

4. Kaada taikinasta noin neljäsosa pannulle ja levitä ympyräksi.

5. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin, 3–4 minuuttia per puoli.

6. Nosta lettu lautaselle ja täytä pekonilla ja parilla viipaleella juustoa. Taita lettu keskeltä kiinni ja peitä foliolla. Paista loput letut samalla tavalla.

7. Juuri ennen tarjoilua lisää lettujen väliin vielä pinaatinlehdet. Tarjoile itujen ja versojen kera.

Linssiporkkanasalaatti käy höysteeksi mihin vain, myös lettuihin.

Injera-letut ja linssisalaatti

Neljälle, valmistusaika 1 h 15 minuuttia, tekeytymisaika 49 h

Pannukakut:

5 dl teff-jauhoja (isoista marketeista tai ekokaupoista)

1/8 tl kuivahiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

2,4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

Salaatti:

2,4 dl punaisia linssejä

3 rkl oliiviöljyä

1 tl Dijon-sinappia

2 rkl sitruunamehua

3 isoa porkkanaa

2 valkosipulinkynttä

1 tl ryytineidonsiemeniä eli mustakuminaa

kourallinen korianteria

Tee näin:

1. Sekoita teff-jauhot ja hiiva. Lisää seos hiljalleen veden sekaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista. Jätä seisomaan huoneenlämpöön, kunnes taikina kuplii ja maistuu kirpeän jogurttimaiselta. Taikina saa seistä 36–48 tuntia ja valmius määritetään maistamalla: taikinan tulee olla hieman hapanta, mutta ei kitkerää.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Kun taikina on seissyt, sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes taikina on niin löysää, että sitä voi kaataa kulhosta. Peitä liinalla ja jätä huoneenlämpöön vielä tunniksi.

3. Lisää suola taikinaan ja sekoita. Kuumenna iso paistinpannu. Kaada pannulle noin neljäsosa taikinasta ja levitä se ympyrän muotoon.

4. Paista 2–3 minuuttia, kunnes taikina alkaa tummua. Peitä kannella ja paista vielä 1 minuutti.

5. Nosta pannulta ja peitä foliolla. Paista loppu taikina letuiksi samalla tavalla.

6. Salaatti: Huuhtele linssit. Kippaa ne kattilaan ja lisää litra vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuutta. Madalla lämpöä ja hauduta vielä 5 minuuttia. Voit oikaista käyttämällä syöntivalmiita linssejä purkista.

7. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä. Sekoita oliiviöljy, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa ja pippuria kulhossa.

8. Pilko porkkana ja silppua valkosipuli, ja lisää salaatin joukkoon ryytineidonsiementen kera. Sekoita.

9. Jaa letut ja salaatti lautasille. Koristele korianterilla.

Fermentoidut mustapavut, mungpavun idut ja ankanliha tekevät näistä letuista täyttäviä.

Mungpapulettu ankanlihalla täytettynä

Neljälle, valmistusaika 2 h 10 minuuttia

Ankka:

2 rkl auringonkukkaöljyä

1 rkl soijakastiketta

2 rkl sakea tai kuivaa sherryä

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl ruskeaa sokeria

2 ankankoipea

suolaa ja pippuria

Pannukakut:

4,2 dl jauhoja

2 rkl fermentoituja mustapapuja

2 rkl mungpavun ituja

1,5 dl kiehuvaa vettä

2 tl öljyä

Koristeluun:

4 kevätsipulia

mungpavun ituja

Tee näin:

1. Ankka: Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sekoita öljy, soijakastike, sake, viinietikka ja sokeri. Lisää 0,5 tl mustapippuria ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet.

2. Hiero ankankoipiin marinadia ja asettele ne pellille. Paista paistia 1–1,25 tuntia, kunnes liha on kypsää ja helppo murentaa haarukalla. Anna jäähtyä.

3. Pannukakut: Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

4. Kippaa taikina pöydälle ja jaa neljään osaan. Kauli taikinapaloista noin 20 cm leveitä ympyröitä.

5. Kuumenna pannu. Paista pannukakkuja, kunnes ne alkavat saada hieman väriä, noin 5–6 minuuttia yhteensä.

6. Nosta pannarit lautaselle ja peitä foliolla.

7. Tarjoilu: Revi ankanliha kahdella haarukalla. Nostele liha pannareille ja koristele silputulla kevätsipulilla. Pirskota päälle vähän soijakastiketta ja riisiviinietikkaa, jos haluat.

8. Rullaa ja leikkaa pannarit kahtia. Koristele mungpavuniduilla.

Tilaa Fit!

 

Teksti Resepti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva