Mausteinen kananuudelikeitto maustetaan itse tehdyllä currytahnalla. Se sopii myös muiden curryruokien pohjaksi.
Neljälle, valmistusaika 50 minuuttia
Ainesosat:
CURRYTAHNA:
3 isoa, kuivattua, punaista chiliä ilman siemeniä
3 salottisipulia
8 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl murskattua inkivääriä
1 kourallinen korianteria
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl jauhettua kurkumaa
1 rkl mietoa currya
1 tl sokeria
KEITTOON:
2 rkl kasviöljyä
8 dl kookosmaitoa
5 dl kanalientä
2 kanarintaa siivuina
300 g riisinuudelia
2 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokosokeria
1 lime suolaa pippuria
TARJOILUUN:
1 nippu korianteria paahdettua sipulia
1 kourallinen ituja
Valmistusohje:
1. Aja currytahnan ainekset sileäksi blenderissä. Lisää tarvittaessa vettä.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää currytahna ja paista 5–6 minuuttia, kunnes tahna alkaa kuivua kokoon.
3. Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Kuumenna.
4. Lisää kiehuvaan liemeen kanaviipaleet. Keitä 10–15 minuuttia. Kun kana on kiehunut 5 minuuttia, lisää myös nuudelit.
5. Kun kana ja nuudelit ovat kypsiä, mausta keitto kalakastikkeella, sokerilla, limemehulla, suolalla ja pippurilla.
6. Annostele kulhoihin ja koristele iduilla, korianterinlehdillä sekä paahdetulla sipulilla.
RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS:
462 KALORIA
19 G PROTEIINIA
63 G HIILIHYDRAATTIA
15 G SOKERIA
16 G RASVAA, JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 7 G
3 G KUITUA
1,5 G SUOLAA