Valmista mausteinen kananuudelikeitto illalliseksi ja pakkaa ylijäänyt keitto lounaaksi.

Currylla maustettu kananuudelikeitto

Mausteinen kananuudelikeitto maustetaan itse tehdyllä currytahnalla. Se sopii myös muiden curryruokien pohjaksi.

Neljälle, valmistusaika 50 minuuttia

Ainesosat:

CURRYTAHNA:

3 isoa, kuivattua, punaista chiliä ilman siemeniä

3 salottisipulia

8 murskattua valkosipulinkynttä

1 rkl murskattua inkivääriä

1 kourallinen korianteria

1 rkl jauhettua korianteria

1 rkl jauhettua kurkumaa

1 rkl mietoa currya

1 tl sokeria

KEITTOON:

2 rkl kasviöljyä

8 dl kookosmaitoa

5 dl kanalientä

2 kanarintaa siivuina

300 g riisinuudelia

2 rkl kalakastiketta

1 rkl ruokosokeria

1 lime suolaa pippuria

TARJOILUUN:

1 nippu korianteria paahdettua sipulia

1 kourallinen ituja

Valmistusohje:

1. Aja currytahnan ainekset sileäksi blenderissä. Lisää tarvittaessa vettä.

2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää currytahna ja paista 5–6 minuuttia, kunnes tahna alkaa kuivua kokoon.

3. Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Kuumenna.

4. Lisää kiehuvaan liemeen kanaviipaleet. Keitä 10–15 minuuttia. Kun kana on kiehunut 5 minuuttia, lisää myös nuudelit.

5. Kun kana ja nuudelit ovat kypsiä, mausta keitto kalakastikkeella, sokerilla, limemehulla, suolalla ja pippurilla.

6. Annostele kulhoihin ja koristele iduilla, korianterinlehdillä sekä paahdetulla sipulilla.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS:

462 KALORIA

19 G PROTEIINIA

63 G HIILIHYDRAATTIA

15 G SOKERIA

16 G RASVAA, JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 7 G

3 G KUITUA

1,5 G SUOLAA

Teksti Stockfood/Miia Vähähyyppä