Jäätelökakku on sitä kauniimpi, mitä villimmin hedelmät asettelee sen päälle.

Hedelmäinen jäätelökakku

Helppo hedelmäinen jäätelökakku syntyy valmiista jäätelöstä, kekseistä ja hedelmistä.

6–8 annosta, valmistusaika 1 h, pakastus 2 h

Ainesosat:

1 litra vaniljajäätelöä

Pohja

250 g keksejä murskattuna (esim. Digestive)

80 g sulatettua voita

3 rkl mantelilastuja

2 rkl ruskeaa sokeria

Täytteet

viinirypäleitä, mansikoita, viikunoita, melonia, passionhedelmää ym.

Tee näin:

1. Sekoita keksimurska, voisula, mantelilastut ja sokeri tasaiseksi muruksi.

2. Peitä pitkulaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele pohjamuru vuokaan ja tasoita kostella lusikalla.

3. Lusikoi pehmeä jäätelö pohjan päälle. Tasoita.

4. Halkaise mansikat ja viikunat, paloittele isot hedelmät. Koristele jäätelökakku marjoilla ja hedelmillä.

10. Peitä kelmulla ja nosta kakku pakkaseen pariksi tunniksi.

11. Nosta kakku taas huoneenlämpöön 5–10 minuutiksi ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

538 kaloria

6 g proteiinia

37 g hiilihydraattia

27 g sokeria

37 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 25 g

0,5 g kuitua

0,1 g suolaa

Tilaa Fit!

 

 

Teksti StockFood/Tekstikuva