Helppo hedelmäinen jäätelökakku syntyy valmiista jäätelöstä, kekseistä ja hedelmistä.
6–8 annosta, valmistusaika 1 h, pakastus 2 h
Ainesosat:
1 litra vaniljajäätelöä
Pohja
250 g keksejä murskattuna (esim. Digestive)
80 g sulatettua voita
3 rkl mantelilastuja
2 rkl ruskeaa sokeria
Täytteet
viinirypäleitä, mansikoita, viikunoita, melonia, passionhedelmää ym.
Tee näin:
1. Sekoita keksimurska, voisula, mantelilastut ja sokeri tasaiseksi muruksi.
2. Peitä pitkulaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele pohjamuru vuokaan ja tasoita kostella lusikalla.
3. Lusikoi pehmeä jäätelö pohjan päälle. Tasoita.
4. Halkaise mansikat ja viikunat, paloittele isot hedelmät. Koristele jäätelökakku marjoilla ja hedelmillä.
10. Peitä kelmulla ja nosta kakku pakkaseen pariksi tunniksi.
11. Nosta kakku taas huoneenlämpöön 5–10 minuutiksi ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos
538 kaloria
6 g proteiinia
37 g hiilihydraattia
27 g sokeria
37 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 25 g
0,5 g kuitua
0,1 g suolaa