Välimeren herkkuna tunnettu tomaattinen kalapata valmistuu uunissa valurautapannulla.
Neljälle, valmistusaika 1 tunti
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1 punainen paprika
3 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
2–3 timjaminoksaa
600 g tomaattimurskaa
450 g valkoista kalaa, esimerkiksi turskaa, ahventa tai siikaa
125 g mustia oliiveja
½ appelsiini
2 rkl kapriksia
1 kourallinen lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
Tee näin:
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Silppua sipuli, kuutioi paprika ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy uuninkestävällä valurautapannulla ja nosta sille sipulit, paprika, valkosipuli ja ripaus suolaa. Kuullota pehmeäksi.
2. Pese ja viipaloi appelsiininpuolikas. Lisää pannulle laakerinlehti, timjami, tomaattimurska, kala, oliivit, appelsiinilohkot ja 2,5 dl vettä.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pannu uuniin 30–40 minuutiksi, kunnes kala on kypsää ja seos paksuuntunut.
4. Nosta pannu uunista ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Koristele kapriksilla ja revityllä lehtipersiljalla.
Ravintosisältö/annos:
256 kaloria
28 g proteiinia
15 g hiilihydraattia
4 g sokeria
10 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1 g
3 g kuitua
0,8 g suolaa