Välimerellinen kalapannu on kevyt ja helppo ruoka.

Helppo kalapata

Välimeren herkkuna tunnettu tomaattinen kalapata valmistuu uunissa valurautapannulla.

Neljälle, valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä

1 punasipuli

1 punainen paprika

3 valkosipulinkynttä

1 laakerinlehti

2–3 timjaminoksaa

600 g tomaattimurskaa

450 g valkoista kalaa, esimerkiksi turskaa, ahventa tai siikaa

125 g mustia oliiveja

½ appelsiini

2 rkl kapriksia

1 kourallinen lehtipersiljaa

suolaa ja pippuria

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Silppua sipuli, kuutioi paprika ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy uuninkestävällä valurautapannulla ja nosta sille sipulit, paprika, valkosipuli ja ripaus suolaa. Kuullota pehmeäksi.

2. Pese ja viipaloi appelsiininpuolikas. Lisää pannulle laakerinlehti, timjami, tomaattimurska, kala, oliivit, appelsiinilohkot ja 2,5 dl vettä.

3. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pannu uuniin 30–40 minuutiksi, kunnes kala on kypsää ja seos paksuuntunut.

4. Nosta pannu uunista ja mausta suolalla ja pippurilla.

5. Koristele kapriksilla ja revityllä lehtipersiljalla.

Ravintosisältö/annos:

256 kaloria

28 g proteiinia

15 g hiilihydraattia

4 g sokeria

10 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1 g

3 g kuitua

0,8 g suolaa

Tilaa Fit!

 

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva