Intialainen papukeitto

Intialainen papukeitto on helppo valmistaa. Sosekeitossa lämmittävät chili, inkivääri ja valkosipuli.

Neljälle, valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

3 rkl auringonkukkaöljyä

1 iso, silputtu sipuli

1 iso, pilkottu porkkana

2 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

1 silputtu punainen chili ilman siemeniä

2 tl curryjauhetta

2 tl korianteria

1 tl juustokuminaa

1 tl kurkumaa

475 g käyttövalmiita valkopapuja purkista

8,5 dl kasvislientä

4 dl kookosmaitoa kourallinen tuoretta korianteria suolaa pippuria

Tarjoiluun:

kookosmaitoa tai -kermaa kuminansiemeniä papadum-leipää tai näkkäriä

Valmista papukeitto näin:

1. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kippaa pannulle sipuli, porkkana ja ripaus suolaa. Kuullota 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota vielä 4–5 minuuttia.

2. Ripottele kasvisten joukkoon mausteet ja kääntele hetki. Lisää pavut ja kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kookosmaito.

3. Anna kiehua noin 30 minuuttia, kunnes pavut ovat murenevan pehmeitä.

4. Revi joukkoon korianteri ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella.

5. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla ja muilla mausteilla.

6. Annostele kulhoihin. Kaada päälle loraus kookosmaitoa ja ripottele sekaan kuminansiemeniä. Tarjoile papadum­leivän tai näkkärin kera.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS:

210 KALORIA

4 G PROTEIINIA

18 G HIILIHYDRAATTIA

7 G SOKERIA

13 G RASVAA, JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ

4 G 2 G KUITUA

1,5 G SUOLAA

Tilaa Fit!

 

 

Teksti Stockfood/Miia Vähähyyppä