Chili ja limetti tuovat kalaruokaan Aasian vivahteita.
Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia
Ainesosat:
4 fileetä vaaleaa kalaa, kuten turskaa, ahventa tai siikaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl maapähkinäöljyä
1 rkl ruokosokeria
2 rkl kuumaa vettä
2 limettiä
1 rkl kalakastiketta
1 pientä punaista chiliä
1 nippu lehtimangoldia
1 musta valkosipulinkynsi (halutessasi)
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
- Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- Nosta kalafileet leivinpaperilla peitetylle pellille. Mausta suolalla ja pippurilla, pirskottele päälle maapähkinäöljyä. Paista 10–12 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä. Nosta uunista ja peitä foliolla.
- Silppua chili ja murskaa valkosipuli, purista limeteistä mehu. Vatkaa sekaisin ruokosokeri ja kuuma vesi. Lisää seesamiöljy, limettimehu, valkosipuli, kalakastike, chili ja vähän pippuria.
- Höyrytä mangoldit kypsiksi, noin 2–3 minuuttia.
- Annostele mangoldit lautasille ja lusikoi päälle kastiketta. Nosta jokaiselle lautaselle kalafilee. Ripottele päälle mustapippuria. Tarjoile halutessasi mustan valkosipulin kera.
Ravintosisältö/annos:
333 kaloria
46 g proteiinia
10 g hiilihydraattia
6 g sokeria
13 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g
4 g kuitua
0,9 g suolaa
Lue myös:
Aivoruokaa – Näistä ruoka-aineista aivot tykkäävät
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva