Lehtimangoldista saa hyvän, terveellisen ja näyttävän kalan kyytipojan.

Kalaa ja lehtimangoldia chililimettikastikkeessa

Chili ja limetti tuovat kalaruokaan Aasian vivahteita.

Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia

Ainesosat:

4 fileetä vaaleaa kalaa, kuten turskaa, ahventa tai siikaa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl maapähkinäöljyä

1 rkl ruokosokeria

2 rkl kuumaa vettä

2 limettiä

1 rkl kalakastiketta

1 pientä punaista chiliä

1 nippu lehtimangoldia

1 musta valkosipulinkynsi (halutessasi)

suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Nosta kalafileet leivinpaperilla peitetylle pellille. Mausta suolalla ja pippurilla, pirskottele päälle maapähkinäöljyä. Paista 10–12 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä. Nosta uunista ja peitä foliolla.
  3. Silppua chili ja murskaa valkosipuli, purista limeteistä mehu. Vatkaa sekaisin ruokosokeri ja kuuma vesi. Lisää seesamiöljy, limettimehu, valkosipuli, kalakastike, chili ja vähän pippuria.
  4. Höyrytä mangoldit kypsiksi, noin 2–3 minuuttia.
  5. Annostele mangoldit lautasille ja lusikoi päälle kastiketta. Nosta jokaiselle lautaselle kalafilee. Ripottele päälle mustapippuria. Tarjoile halutessasi mustan valkosipulin kera.

Ravintosisältö/annos:

333 kaloria

46 g proteiinia

10 g hiilihydraattia

6 g sokeria

13 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g

4 g kuitua

0,9 g suolaa

Tilaa Fit!

Lue myös:

3 x kulhoruoka kalasta

Aivoruokaa – Näistä ruoka-aineista aivot tykkäävät

 

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva