Raikas tomaattipohjainen kala-katkarapukeitto maustetaan inkiväärillä ja sitruunalla.
Neljälle, Valmistusaika 1 tunti
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
1 silputtu sipuli
1 rkl silputtua inkivääriä
2 rkl tomaattipyreetä
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kasvislientä
450 g paseerattua tomaattia
8 pientä terttutomaattia pilkottuna, ilman siemeniä ripaus sokeria cayennepippuria
300 g parsakaalia
300 g kuorettomia katkarapuja
400 g valkoista kalaa, kuten turskaa
1–2 rkl sitruunamehua
basilikaa
suolaa
pippuria
Valmistusohje:
1. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja suolaa.
2. Lisää tomaattipyree, paista minuutti ja lisää vielä viini ja kasvisliemi.
3. Kaada sekaan paseerattu tomaatti ja terttutomaatit. Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja cayennepippuria.
4. Kuumenna tasaisen kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää kasvislientä tarvittaessa.
5. Höyrytä parsa ja katkaravut kypsiksi esimerkiksi siivilässä kattilan päällä. Peitä kannella ja anna kypsyä 4–5 minuuttia.
6. Pilko kala paloiksi ja upota kuumaan liemeen. Anna hautua 4–5 minuuttia, älä keitä.
7. Pirskottele katkarapujen ja parsakaalin päälle sitruunamehua ja kevyesti suolaa.
8. Mausta keittoa tarvittaessa suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Annostele kulhoihin ja koristele parsakaalilla ja basilikalla.
RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS:
371 KALORIA
41 G PROTEIINIA
22 G HIILIHYDRAATTIA
8 G SOKERIA
10 G RASVAA, JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 2 G
4 G KUITUA
1,3 G SUOLAA