Kala-katkarapukeitto

Raikas tomaattipohjainen kala-katkarapukeitto maustetaan inkiväärillä ja sitruunalla.

Neljälle, Valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä

1 silputtu sipuli

1 rkl silputtua inkivääriä

2 rkl tomaattipyreetä

1 ½ dl kuivaa valkoviiniä

6 dl kasvislientä

450 g paseerattua tomaattia

8 pientä terttutomaattia pilkottuna, ilman siemeniä ripaus sokeria cayennepippuria

300 g parsakaalia

300 g kuorettomia katkarapuja

400 g valkoista kalaa, kuten turskaa

1–2 rkl sitruunamehua

basilikaa

suolaa

pippuria

Valmistusohje:

1. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja suolaa.

2. Lisää tomaattipyree, paista minuutti ja lisää vielä viini ja kasvisliemi.

3. Kaada sekaan paseerattu tomaatti ja terttutomaatit. Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja cayennepippuria.

4. Kuumenna tasaisen kiehuvaksi ja keitä 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää kasvislientä tarvittaessa.

5. Höyrytä parsa ja katkaravut kypsiksi esimerkiksi siivilässä kattilan päällä. Peitä kannella ja anna kypsyä 4–5 minuuttia.

6. Pilko kala paloiksi ja upota kuumaan liemeen. Anna hautua 4–5 minuuttia, älä keitä.

7. Pirskottele katkarapujen ja parsakaalin päälle sitruunamehua ja kevyesti suolaa.

8. Mausta keittoa tarvittaessa suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Annostele kulhoihin ja koristele parsakaalilla ja basilikalla.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS:

371 KALORIA

41 G PROTEIINIA

22 G HIILIHYDRAATTIA

8 G SOKERIA

10 G RASVAA, JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 2 G

4 G KUITUA

1,3 G SUOLAA

Teksti Stockfood/Tekstikuva