Mango raikastaa kana-vihanneskulhon.

Kanaa, mangoa ja vihanneksia

Kokoa kanasta, mangosta ja vihanneksista raikas lounaskulho.

Neljälle, valmistusaika 40 minuuttia

Ainesosat:

4 rkl cashew-pähkinöitä

2 rkl maapähkinäöljyä

3 nahatonta broilerin rintaa

3 porkkanaa

1 punainen paprika

1 vihreä paprika

½ purjosipuli

2 punasipulia

2 tl tuoretta inkivääriä

1 sitruunaruohon varsi

1 mango

1 limetin mehu

1 rkl mustia seesaminsiemeniä suolaa mustapippuria ituja

Valmistusohje:

1. Suikaloi rintapalat. Viipaloi porkkanat ja purjo. Leikkaa paprikat ja sipulit kapeiksi suikaleiksi. Hienonna inkivääri ja sitruunaruohon valkoinen osa. Kuori ja pilko mango.

2. Paahda cashew-pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä pintaan.

3. Kuumenna öljy pannulla. Mausta broilerinpalat suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Kun lihapalat ovat kypsiä, siirrä ne lautaselle. Siirrä porkkana, purjo, paprika ja sipuli sekä inkivääri ja sitruunaruoho pannulle. Paista 3−4 minuuttia.

4. Lisää vihannesten joukkoon mango ja paista 2 minuuttia. Lisää lopuksi broileri ja kypsennä vielä 3−4 minuuttia.

5. Lisää lopuksi tarvittaessa suolaa ja pippuria sekä  limetin mehu.

6. Jaa kulhoihin. Sirottele kunkin annoksen päälle pähkinöitä, seesaminsiemeniä ja ituja.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS

431 KALORIA

44,2 G PROTEIINIA

30,3 G HIILIHYDRAATTIA

2,6 G SOKERIA

15,4 G RASVAA JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 3,1 G

5,2 G KUITUA

0,6 G SUOLAA

Teksti Stockfood/Tekstikuva