Salaatti kätkee sisäänsä katkarapuja ja riisinuudeleita sekä aasialaisia mausteita.

Katkarapu-riisinuudelisalaatti

Tässä salaatissa maistuu maukas Aasia.

Neljälle

Valmistusaika 20 minuuttia

300 g riisinuudelia

3 rkl seesamiöljyä

400 g katkarapuja (tarvittaessa kuori katkarapu ja poista musta suoli pyrstön päältä)

200 g halkaistuja kirsikkatomaatteja

kalakastiketta

soijakastiketta

riisiviinietikkaa

1 nippu thaibasilikaa

1 kourallinen korianteria

4 rkl murskattuja maapähkinöitä

chilihiutaleita

suolaa ja pippuria

1. Keitä riisinuudeleita suolatussa vedessä 2–3 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Valuta hyvin ja huuhtele pikaisesti lämpimän veden alla. Kaada isoon kulhoon ja lisää joukkoon 1 rkl seesamiöljyä.

2. Kuumenna loppu seesamiöljy wokkipannulla. Mausta katkaravut suolalla ja pippurilla, kippaa pannulle ja paista 2–3 minuuttia, kunnes ravut ovat kauniin vaaleanpunaisia ja pehmeitä.

3. Lisää kirsikkatomaatit ja riisinuudelit pannulle. Sekoita hyvin. Mausta kalakastikkeella, soijakastikkeella ja riisiviinietikalla.

4. Revi yrtit wokkipannulle ja sekoita.

5. Jaa salaatti lautasille ja koristele maapähkinämurskalla ja chilillä.

Lue myös:

Lämmin thaikanasalaatti

Hedelmäinen kana-maissisalaatti

Papukvinoakulho

Ravintosisältö / annos

397 kaloria

24 g proteiinia

38 g hiilihydraatteja

2 g sokeria

16 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g

3 g kuitua

1 g suolaa

Teksti STOCK­FOOD