Tässä salaatissa maistuu maukas Aasia.
Neljälle
Valmistusaika 20 minuuttia
300 g riisinuudelia
3 rkl seesamiöljyä
400 g katkarapuja (tarvittaessa kuori katkarapu ja poista musta suoli pyrstön päältä)
200 g halkaistuja kirsikkatomaatteja
kalakastiketta
soijakastiketta
riisiviinietikkaa
1 nippu thaibasilikaa
1 kourallinen korianteria
4 rkl murskattuja maapähkinöitä
chilihiutaleita
suolaa ja pippuria
1. Keitä riisinuudeleita suolatussa vedessä 2–3 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Valuta hyvin ja huuhtele pikaisesti lämpimän veden alla. Kaada isoon kulhoon ja lisää joukkoon 1 rkl seesamiöljyä.
2. Kuumenna loppu seesamiöljy wokkipannulla. Mausta katkaravut suolalla ja pippurilla, kippaa pannulle ja paista 2–3 minuuttia, kunnes ravut ovat kauniin vaaleanpunaisia ja pehmeitä.
3. Lisää kirsikkatomaatit ja riisinuudelit pannulle. Sekoita hyvin. Mausta kalakastikkeella, soijakastikkeella ja riisiviinietikalla.
4. Revi yrtit wokkipannulle ja sekoita.
5. Jaa salaatti lautasille ja koristele maapähkinämurskalla ja chilillä.
Lue myös:
Hedelmäinen kana-maissisalaatti
Ravintosisältö / annos
397 kaloria
24 g proteiinia
38 g hiilihydraatteja
2 g sokeria
16 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g
3 g kuitua
1 g suolaa