Harissatahna tekee kikhernesalaatista erityisen maistuvan.

Kikherne-kesäkurpitsasalaatti ja harissakastike

Kikherneillä ryyditetty salaatti antaa hyvää potkua päivään.

Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia

Ainesosat:

3,5 dl luonnonjogurttia

2 rkl kuumaa vettä

1 rkl sitruunamehua

2 tl harissatahnaa

2 isoa kesäkurpitsaa

2 rkl oliiviöljyä

5 dl säilöttyjä kikherneitä

150 g halkaistuja kirsikkatomaatteja

1 iso vihanneskrassi (tai esimerkiksi rucolaa tai ituja)

suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

1. Sekoita jogurtti, vesi, sitruunamehu, harissa, suola ja pippuri kulhossa. Nosta viileään odottamaan.

2. Siivuta julienneleikkurilla kesäkurpitsat pitkiksi suiroiksi. Jos julienne ei kuulu keittiösi varustukseen, kärsivällinen saa höylättyä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita.

3. Huuhtele kesäkurpitsat kylmässä vedessä, valuta ja nosta kuivumaan talouspaperille.

4. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää valkosipuli, kuullota hetki ja nosta pois pannulta.

5. Nosta pannulle kesäkurpitsaspagetti ja peitä kannella. Paista miedolla lämmöllä 4–5 minuuttia, kunnes tuntuvat pehmeiltä. Sekoita tasaisin väliajoin.

6. Jaa kastike kulhoihin tai lasipurkkeihin, jos aiot ottaa salaatit evääksi. Nosta päälle kikherneet, kesäkurpitsaspagetti, kirsikkatomaatit ja vihanneskrassi ennen tarjoilua.

Ravintosisältö / Annos

271 kaloria

13 g proteiinia

35 g hiilihydraatteja

10 g sokeria

12 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g

8 g kuitua

0,9 g suolaa

Teksti STOCK­FOOD/MIIA VÄ­HÄ­HYYP­PÄ