Kikherneillä ryyditetty salaatti antaa hyvää potkua päivään.
Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia
Ainesosat:
3,5 dl luonnonjogurttia
2 rkl kuumaa vettä
1 rkl sitruunamehua
2 tl harissatahnaa
2 isoa kesäkurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
5 dl säilöttyjä kikherneitä
150 g halkaistuja kirsikkatomaatteja
1 iso vihanneskrassi (tai esimerkiksi rucolaa tai ituja)
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje:
1. Sekoita jogurtti, vesi, sitruunamehu, harissa, suola ja pippuri kulhossa. Nosta viileään odottamaan.
2. Siivuta julienneleikkurilla kesäkurpitsat pitkiksi suiroiksi. Jos julienne ei kuulu keittiösi varustukseen, kärsivällinen saa höylättyä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita.
3. Huuhtele kesäkurpitsat kylmässä vedessä, valuta ja nosta kuivumaan talouspaperille.
4. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää valkosipuli, kuullota hetki ja nosta pois pannulta.
5. Nosta pannulle kesäkurpitsaspagetti ja peitä kannella. Paista miedolla lämmöllä 4–5 minuuttia, kunnes tuntuvat pehmeiltä. Sekoita tasaisin väliajoin.
6. Jaa kastike kulhoihin tai lasipurkkeihin, jos aiot ottaa salaatit evääksi. Nosta päälle kikherneet, kesäkurpitsaspagetti, kirsikkatomaatit ja vihanneskrassi ennen tarjoilua.
Ravintosisältö / Annos
271 kaloria
13 g proteiinia
35 g hiilihydraatteja
10 g sokeria
12 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g
8 g kuitua
0,9 g suolaa