Hedelmäsalaatti raikastaa riisipuuron.

Kokeile: Kasvismaito antaa puurolle mukavan lisämaun

Kasvismaitoon keitetty puuro saa mukavan makuvivahteen. Kokeile mantelimaitoa, kookosmaitoa tai riisimaitoa klassikkopuurojen valmistuksessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Riisipuuroa ja hedelmä­salaattia

Neljälle, valmistusaika 40 minuuttia

3,5 dl puuroriisiä

7,5 dl vettä

1 kanelitanko

7 dl mantelimaitoa

1 tl vaniljauutetta

2 rkl agavesiirappia

1 nektariini

2 kiivihedelmää

3 dl mansikoita

Tee näin:

1. Laita riisi, 5 dl vettä ja kanelitanko kattilaan ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Laske lämpötilaa. Peitä kattila kannella ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.

2. Lämmitä mantelimaitoa ja lisää se ja loput vedestä kattilaan. Peitä kannella ja keitä 15−20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Sekoita välillä.

3. Kuutioi hedelmät ja mansikat.

4. Mausta lopuksi vanilja­uutteella ja agavesiirapilla.

5. Jaa puuro lautasille ja koristele hedelmäsalaatilla.

Karpalon sijasta puuroon käyvät myös puolukka ja mustikka.

Kookoksinen ­karpalopuuro

Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia

5 dl karpaloita

4 rkl agavesiirappia

1/2 sitruunan mehu

5 dl kaurahiutaleita

5 dl vettä

5 dl kookosmaitoa

kookoslastuja

Tee näin:

1. Yhdistä karpalot, agavesiirappi, sitruunamehu ja tilkka vettä kattilaan. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes siirappi on sulanut.

2. Peitä kattila kannella, alenna lämpötilaa ja keittele seosta 5−7 minuuttia, kunnes karpalot ovat pehmenneet. Sekoita välillä.

3. Soseuta marjaseos sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi ja siivilöi tarvittaessa. Laita marjapyre sivuun odottamaan.

4. Yhdistä kaurahiutaleet, vesi ja kookosmaito kattilassa. Anna kiehahtaa ja alenna sitten lämpötilaa. Keitä välillä sekoittaen 5−7 minuuttia, kunnes puuro on kermaisen pehmeää. Vatkaa sitten karpalosose puuron joukkoon.

5. Jaa kulhoihin ja koristele kookoslastuilla ja kookosmaidolla.

Tattari ja hirssi ovat luontaisesti gluteenittomia.

Kasvismaitoon keitetty hirssi­-tattaripuuro

Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia

0,8 dl tattarisuurimoita

1,9 dl hirssisuurimoita

1 dl vettä

3 dl riisimaitoa

2 dl kookosmaitoa

hyppysellinen suolaa

2 päärynää

2 banaania

4 rkl pistaasimurua

hunajaa

Tee näin:

1. Kuori ja kuutioi päärynät. Viipaloi banaanit.

2. Yhdistä tattarisuurimot, hirssi, vesi, riisi- ja kookosmaito sekä suola kattilaan. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Alenna lämpötilaa ja kypsennä 12−16 minuuttia, kunnes jyvät ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa riisimaitoa niin, että puuro on kermaisen pehmeää.

3. Jaa kulhoihin ja laita päälle hedelmiä, pistaasimuruja ja hieman hunajaa.

Lue myös:

3 x treenaajan proteiinipuuro

Ihanan pehmeä omenatuorepuuro

Puolukkainen vispipuuro kvinoasta

Teksti Stockfood / Tekstikuva toimittanut Päivi Ekola
Kuvat Stockfood / Tekstikuva