Mangomehu maustaa tofun makean raikkaaksi.

Kvinoasalaatti avokadolla ja mangotofulla

Raikas kvinoasalaatti saa makua korianterista ja limestä.

Neljälle, Valmistusaika 55 min (8 tuntia marinointiin)

Ainesosat:

450 g kiinteää tofua

2,5 dl mangomehua tai -sosetta

1 rkl oliiviöljyä

250 g kvinoaa

7,5 dl vettä

3 rkl neitsytoliiviöljyä

1 limetti

½ tl sokeria

250 g sokeriherneitä

2 avokadoa

2 kevätsipulia

kourallinen korianterias

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje:

1. Laita tofu kulhoon, kaada päälle mangomehu ja anna maustua 8 tuntia. Kääntele tofua parin tunnin välein.

2. Pyyhi tofu kuivaksi keittiöpaperilla ja leikkaa kuutioiksi.

3. Huuhtele kvinoa juoksevan veden alla huolellisesti. Valuta. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää kvinoa. Paahda 2−3 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kvinoa on valmis, noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia kylmällä liedellä.

4. Sillä välin kun kvinoa valmistuu, vatkaa neitsytoliiviöljy, limetinmehu ja sokeri sekä suola ja pippuri kastikkeeksi isossa kulhossa.

5. Ryöppää sokeriherneitä suolavedessä 2 minuuttia. Kuivaa kunnolla ja laita odottamaan jääkylmään veteen.

6. Kuori avokadot ja leikkaa ne lohkoiksi. Pilko sipulit

7. Kuohkeuta kvinoa haarukalla sekoittaen. Kuivaa sokeriherneet talouspaperilla. Kaada kvinoa, herneet, tofu, avokado ja kevätsipuli kastikekulhoon. Sekoita.

8. Jaa annoksiin ja koristele korianterilla ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

699 kaloria

28,5 g proteiinia

68,1 g hiilihydraatta

11,6 g sokeria

39 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 5,5 g

13,8 g kuitua

0,5 g suolaa

Teksti Resepti StockFood/Tekstikuva