Sosekeiton paras osuus on rouskuva pähkinämuru.

Mausteinen papukeitto

Kerma tekee mausteisesta sopasta ihanan pehmeää.

Neljälle, valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä

1 silputtu sipuli

1 pilkottu porkkana

2 murskattua valkosipulinkynttä

1 tl curryjauhetta

1 tl paprikaa

13 dl kasvislientä

475 g käyttövalmiita valkopapuja purkista

2 dl kermaa

125 g silken-tofua

½ limen mehu

suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:

3 rkl cashew-pähkinöitä

2 kevät- tai salottisipulia silputtuna

Valmistusohje:

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, porkkana ja ripaus suolaa. Kuullota. Lisää valkosipuli.

2. Lisää hetken kuluttua kasvisliemi, pavut ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 20–25 minuuttia.

3. Upota liemeen pehmeä tofu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja lisää limemehu, suola ja pippuri.

4. Paahda cashew­pähkinöitä kuivalla pannulla. Anna jäähtyä ja murskaa.

5. Annostele keitto kulhoihin. Koristele pähkinämurulla ja kevätsipulilla.

Ravintosisältö/annos:

221 kaloria

7 g proteiinia

21 g hiilihydraattia

8 g sokeria

12 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3 g

4 g kuitua

Teksti StockFood/Tekstikuva