Kerma tekee mausteisesta sopasta ihanan pehmeää.
Neljälle, valmistusaika 1 tunti
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
1 silputtu sipuli
1 pilkottu porkkana
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl curryjauhetta
1 tl paprikaa
13 dl kasvislientä
475 g käyttövalmiita valkopapuja purkista
2 dl kermaa
125 g silken-tofua
½ limen mehu
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun:
3 rkl cashew-pähkinöitä
2 kevät- tai salottisipulia silputtuna
Valmistusohje:
1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, porkkana ja ripaus suolaa. Kuullota. Lisää valkosipuli.
2. Lisää hetken kuluttua kasvisliemi, pavut ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 20–25 minuuttia.
3. Upota liemeen pehmeä tofu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja lisää limemehu, suola ja pippuri.
4. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla. Anna jäähtyä ja murskaa.
5. Annostele keitto kulhoihin. Koristele pähkinämurulla ja kevätsipulilla.
Ravintosisältö/annos:
221 kaloria
7 g proteiinia
21 g hiilihydraattia
8 g sokeria
12 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3 g
4 g kuitua