Lohisalaatti on hyvä sijoituspaikka kesän mansikoille.
Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia
Ainesosat:
450 g nahatonta lohifileetä
2 rkl oliiviöljyä
150 g sulatettuja pakasteherneitä
1 nippu vesikrassia
1 nippu minttua
2 isoa avokadoa lohkoina
200 g fetaa lohkoina
½ l mansikoita viipaleina
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leikkaa lohi viipaleiksi. Nosta lohet uunivuokaan, ripottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paista 8–12 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta paahtunut.
3. Keitä herneitä muutama minuutti suolatussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
4. Revi vesikrassi ja minttu lautasille ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Nostele päälle avokado, feta, mansikat ja herneet.
5. Anna kypsän kalan jäähtyä hetki. Nostele lopuksi salaattilautasten päälle.
Ravintosisältö / annos
543 kaloria
34 g proteiinia
20 g hiilihydraatteja
8 g sokeria
38 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 11 g
9 g kuitua
0,9 g suolaa