Raakakakku maistuu kevyempänäkin hyvältä!

Näin teet raakakakusta kevyemmän version

Onko herkuttelu paheesi? Näin kevennät raakakakun reseptiä ja saat synninpäästön.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näin kevennät raakakakun pohjan:

1. Korvaa pohjan pähkinät ja mantelit vähärasvaisemmilla kaakaonibseillä tai kookoshiutaleilla. Tai korvaa osa kaurahiutaleilla tai idätetyllä ja kuivatulla tattarilla, josta tulee rapsakka ja lähes rasvaton pohja.

2. Täysin rasvattoman saat vaaleista mulperimarjoista sellaisenaan tai taateleihin yhdistettynä.

3. Tee pohjasta ohut ja piirakkamainen.

Näin kevennät raakakakun täytteet:

1. Skippaa kookosöljy ja kaakaovoi ja jämäköitä täyte jauhetulla psylliumilla tai chiansiemenillä. Jos haluat täyteläisemmän, korvaa pähkinät avokadolla, joka sopii esimerkiksi suklaatäytteeseen.

2. Suosi hedelmiä ja marjoja. Soseuta täyte esimerkiksi mansikoista ja taateleista, sakeuta psylliumilla tai jauhetuilla chiansiemenillä ja vatkaa hieman cashewkermaa seuraksi. 

3. Tee jäätelökakku. Pakastus hoitaa jähmettämisen, etkä tarvitse kuin pari ruokalusikallista rasvoja.

4. Makeuta banaani-, päärynä-, omena- ja ananassoseilla. Sido nestettä lucuma- sekä hedelmä- ja marjajauheilla. Kokeile keventämiseen myös kesäkurpitsasosetta. Jätä silloin täytteen muu nestemäärä vähäiseksi.

Vinkit antoi Outi Rinne, Mieliruoka.fi.

Lue myös:

Puolukkainen vispipuuro kvinoasta

Vastustamaton kevyt brownie

Teksti Johanna Lätti