Kvinoasta valmistettu vispipuuro on gluteeniton proteiinipommi.

Puolukkainen vispipuuro kvinoasta

Nopeasti valmistuva kvinoa-vispipuuro on ravintoarvojensa vuoksi erinoimainen treenaajan välipala.

Ruokakasvi kvinoa käyttäytyy kuten monet viljat, mutta on gluteenitonta. Se sisältää puolet enemmän proteiinia kuin viljat ja riisi. Lisäksi siinä on runsaasti ravintokuituja sekä muun muassa magnesiumia, omega-3-rasvahappoja ja rautaa. Ravintoarvojensa vuoksi se sopiikin loistavasti liikkujan lautaselle.

Kotimanen kvinoa puuroutuu tuontikamaa paremmin, ja siitä pyöräytät helpon vispipuurovariaation.

Kvinoa-vispipuuro

1,5 dl kvinoaa

1 banaani

3 dl puolukoita

3 taatelia

2 dl maitoa, myös  kasvismaidot sopivat (1 rkl sokeria)

Huuhtele kvinoa ennen keittämistä huolellisesti, sillä se sisältää saponiinia. Keitä 5−10 minuuttia. Anna jäähtyä. Laita tehosekoittimeen banaani, puolukat, taatelit, maito ja kvinoa. Surauta tasaiseksi. Tarkista makeus ja  lisää tarvittaessa  taateleita tai sokeria. Tarjoile pähkinöiden, marjojen ja kookosrouheen kera.

Resepti: Polarica

Teksti Päivi Ekola