Keitetyt sitruunaviipaleet kaunistavat ja raikastavat turskan.
Neljälle, valmistusaika 50 minuuttia
Ainesosat:
2 sitruunaa
4 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
4 turskafileetä
1 rkl suolatonta voita
400 g pennepastaa, kokojyvä
100 g rukolaa
1 punasipuli
1 mango
1 kurkku
80 g fetajuustoa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 kourallinen basilikan lehtiä
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
1. Leikkaa sitruunat siivuiksi ja laita pannuun. Peitä siivut vedellä ja kiehauta. Kuivaa siivut hyvin. Toista sama vielä kaksi kertaa niin, että käytät joka kerta uutta vettä.
2. Laita kattilaan sokeri ja 1,2 dl vettä ja anna sokerin sulaa veteen miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä. Kun sokeri on sulanut, nosta lämpötilaa niin, että neste kiehuu ja lisää sitruunasiivut. Keitä 5 minuuttia kunnes sitruunat muuttuvat läpinäkyviksi. Siirrä uuniritilälle jäähtymään.
3. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Aseta turskafileet uunivuokaan ja valele päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kalojen päälle voinokareita ja sitruunasiivuja. Kypsennä 10−12 minuuttia kunnes kala on kypsää.
4. Kalan kypsyessä keitä pasta. Hienonna sipuli ja kuutioi mango. Murskaa haarukalla fetajuusto muruksi. Puolita kurkku, poista siemenet ja kuutio. Kun pasta on kypsää, huuhtele kylmässä vedessä ja valuta vesi pois huolellisesti. Siirrä pasta suureen kulhoon ja sekoita joukkoon ¾-osaa rukolasta, sipuli, mango, kurkku ja feta. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Hienonna loppu rukola.
5. Annostele pasta lautasille. Koristele turska hienonnetulla rukolalla ja basilikanlehdillä.
Ravintosisältö/annos
823 kaloria
54,5 g proteiinia
107,2 g hiilihydraattia
25,2 g sokeria
25,6 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 7,7 g
15,4 g kuitua
0,8 g suolaa