Cashewpähkinävoi, taatelit ja kookosöljy maustavat makeat raakasuklaakupposet.
12 kappaletta, valmistus 15 minuuttia, odotteluaika 2,5 h
Aineosat:
3 kivetöntä taatelia
4 rkl sulaa kookosöljyä
1,5 dl raakakaakaojauhetta
¾ dl agavesiirappia
4 rkl cashewpähkinävoita
1 rkl kuumaa vettä
1 tl vaniljauutetta
2 rkl siemeniä, esim. unikon- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje:
1. Upota taatelit sulatettuun kookosöljyyn puoleksi tunniksi.
2. Kaada tehosekoittimeen, lisää kaakaojauhe, agavesiirappia ja jauha tasaiseksi massaksi.
3. Sekoita kulhossa cashewpähkinävoi, kuuma vesi, vaniljauute ja siemenet. Jaa seos 12 pieneen muffinivuokaan ja painele tasaiseksi kostealla lusikalla. Nostele päälle suklaaseos ja tasoita.
4. Peitä ja jäähdytä parin tunnin ajan pakkasessa tai jääkaapissa. Anna seistä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
Ravintosisältö:
136 kaloria
3 g proteiinia
13 g hiilihydraattia
8 g sokeria
9 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 5 g
3 g kuitua
0 g suolaa