Itse tehdyt proteiinipatukat voi kääräistä voipaperiin tai mehiläisvahakääreeseen.

Treenaajan paras välipala – tee itse proteiinipatukat

Proteiinipatukoita voi helposti tehdä myös itse. Kääräise välipala voipaperiin ja nappaa mukaan treeneihin.

12 annosta, valmistusaika 45 minuuttia

Ainesosat:

2,4 dl manteleita

2,4 dl suolattomia maapähkinöitä

2,4 dl vaniljanmakuista proteiinijauhetta

4,2 dl Medjool-taateleita

3 rkl kaurahiutaleita

3 rkl maapähkinävoita

2 rkl mantelijauhoa

ripaus kanelia

2– 4 rkl lämmintä vettä

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoan reunat ja pohja. Päällystä leivinpaperilla.
  3. Aja pähkinät ja proteiinijauhe tehosekoittimessa tasaiseksi muruksi.
  4. Lisää taatelit, kaurahiutaleet, mantelijauhot ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.
  5. Pidä tehosekoitin käynnissä ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes massasta tulee tahmeaa.
  6. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita kosteilla käsillä.
  7. Paista 20–25 minuuttia, kunnes pinta näyttää kypsältä. Nosta ritilälle jäähtymään.
  8. Leikkaa jäähtynyt levy patukoiksi.

Ravintosisältö/annos

286 kaloria

17 g proteiinia

25 g hiilihydraatteja

17 g sokeria

15 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g

4 g kuitua

0,5 g suolaa

Lue myös:

3 x treenaajan proteiinipuuro

Testasimme proteiinipatukat

Miksi treenaajan kannattaa syödä banaania? 8 hyödyllistä faktaa

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva