Munamuffinien täytteeksi käyvät myös esimerkiksi sienet, kasvikset ja kala.

Välipalamuffinit kananmunasta

Munamuffinit ovat fiksu ja proteiinipitoinen välipala. Täytteeksi käyvät myös esimerkiksi sienet, kasvikset ja kala.

Kuusi muffinia, valmistusaika 30 minuuttia

Ainesosat:

4 pekoniviipaletta

6 isoa munaa

1 dl kevytmaitoa

2 rkl vähärasvaista rahkaa

2,4 dl babypinaattia

1,2 dl vähärasvaista cheddar-raastetta

suolaa ja pippuria

Valmistuohje:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi. Paista kuivalla pannulla kullanruskeaksi. Kaada talouspaperille kuivumaan.
  3. Vatkaa munat, maito, rahka ja suola ja pippuri.
  4. Jaa revitty pinaatti kuuteen muffinivuokaan. Kaada munaseos vuokiin ja ripottele päälle pekonit ja cheddar.
  5. Paista 12–14 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
  6. Nosta uunista ja jäähdytä hetki ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

133 kaloria

14 g proteiinia

2 g hiilihydraatteja

0,2 g sokeria

7 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3 g

0,2 g kuitua

0,5 g suolaa

Teksti StockFood/Tekstikuva