Vietnamilainen pho-keitto

Vietnamilainen pho-keitto valmistetaan naudanlihasta, mausteisesta lihaliemestä, riisinuudeleista ja yrteistä. Saa ryystää!

Neljälle, valmistusaika 55 minuuttia

Ainesosat:

400 g naudanlihapihviä

2 rkl auringonkukkaöljyä

4 rkl tummaa soijakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

4 valkosipulinkynttä silputtuna

2 rkl inkiväärisilppua

1 rkl ruokosokeria

4 rkl riisiviinietikkaa

2 tl kuminansiemeniä

2 tl korianterinsiemeniä

2 kokonaista tähtianista

2 l kana- tai lihalientä

400 g leveää riisinuudelia suolaa pippuria

KORISTELUUN:

1 iso kourallinen ituja

1 ruukku korianteria

2–3 silputtua punaista chiliä ilman siemeniä

1 silputtu punainen sipuli

1 sitruuna lohkoina chilikastiketta

Valmistusohje:

1. Kuumenna pannu hyvin kuumaksi. Hiero lihaan öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista muutama minuutti, kunnes pinta on kypsää. Nosta liha pannulta ja siirrä syrjään.

2. Sekoita soijakastike, seesamiöljy, valkosipuli, inkivääri, sokeri ja riisiviinietikka.

3. Kuumenna liemi isossa kattilassa. Lisää soijakastikeseos ja morttelissa murskatut kuminan­ ja korianterinsiemenet sekä tähtianis. Anna porista noin 20 minuuttia.

4. Kaada liemi siivilän läpi ja takaisin kattilaan. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. 5. Kun liemi kiehuu, lisää nuudelit ja keitä noin 6–8 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Lisää liha ja keitä vielä muutama minuutti.

5. Mausta tarvittaessa soijakastikkeella tai riisiviinietikalla.

6. Annostele kulhoihin. Koristele iduilla, korianterilla, chiliviipaleilla, sipulirenkailla ja limelohkoilla. Tarjoile chilikastikkeen kera.

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS:

426 KALORIA

26 G PROTEIINIA

42 G HIILIHYDRAATTIA

8 G SOKERIA

20 G RASVAA, JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 6 G

5 G KUITUA

2,3 G SUOLA

Teksti Stockfood/Miia Vähähyyppä